top

Grønblog

31. juli 2014

Internationale hædersbevisninger i sommervarmen

Man skulle synes at sommeren er et sikkert hit i Bourgogne! Sol, varme og god fransk vin hører nærmest uløseligt sammen. Men som de siger ‘en svale gør ingen sommer  ;-). Men denne juli-sommerdag faldt der på 6 timer mere regn end i hele juli i et normalt år. Temperaturen mindede mest af alt om et forkølet dansk aprilvejr.

Alligevel drog vi mod de franskes land, nærmere bestemt til Bourbon-Lancy – en fin, lille middelalderby midt i Charoillais et Brionnais-området (som i parentes bemærket ikke er kendt for sin vin, men derimod for sine bøffer), hvor Michael skulle modtage hæder for et eller flere billeder, som var indsendt til biennalen Été des Portraits.

Vi vidste ikke på forhånd, hvilket eller hvilke billeder det drejede sig om eller hvori hæderen bestod. Søndag aften var der prisuddeling og med vanlig fransk præcision startede det hele med godt halvanden times forsinkelse. Kl. 17.30 eller vel blot en omtrentlig indikation af fremmødetidspunktet. 

Nedenstående ses et billede fra salen fra omkring dette tidspunkt, men franskmændene blev ved med at komme myldrende ind. Den efterfølgende festmiddag blev udskudt til til 22.30 og sluttede først langt efter midnat. 

 Dog var høsten af hæder ganske tilfredsstillende, idet Michael var på scenen hele tre gange – for at hente en sølv- og to bronzemedaljer. (Faktisk var han på scenen en 4. gang for at hente en bronzemedalje til kollega Helle S. Andersen, der var forhindret i at deltage).

Der deltog mere end 300 professionelle fotografer fra store dele af Europa samt Quebec med på den anden side af 1500 billeder i konkurrrencen. Det specielle ved denne begivenhed er at alle billederne er udstillet rundt omkring i den gamle bydel af Bourbon, i stræder og gader, på pladser og i parker. Mere end 60.000 besøgende forventes at komme til udstillingen, som løber frem til september.


Relaterede dokumenter:

Guldmedalje til Michael

Rent faktisk fik Michael guldmedaljen ved gennemgang af årets bedst placerede billeder der ikke havde fået en guldmedalje i første omgang. Og hvordan kan det så være?.


Læs mere
Lærke brager ind i Art Studio med bravour med Michael i hælene

Ved sidste weekends midtvejsmøde i Art Studio blev den forsinkede årlige billedkonkurrence afholdt. Eventen foregik på Slottet i Horsens, måske bedre kendt som fængslet og onde tunge vil vide, at det var tyveri ved højlys dag, ja så mange medaljer tog Lærke sig af i sin debut i den årlige billedkonkurrence.


Læs mere
Lærke og Michael henter prestigefuld QEP anerkendelse i FEP

Lærke Grønborg og Michael Grøn sørger for, at danske fotografer endnu engang sætter igen Danmark på det europæiske fotograflandkort.


Læs mere
Medaljestorm i Art Studio

Lærke holdt igen sit indtog i Art Studio med eftertryk. 2 guldmedaljer, 1 sølv og 1 bronze, da hun for blot anden gang deltog i Art Studios årlige billedkonkurrence.


Læs mere
Michael henter guldmedalje igen igen

Tågen begynder at lette og trætheden at sætte ind, men når man samtidig får at vide at man (Michael) fik en guldmedalje i FEPs årlige billedkonkurrence, så kan man pludselig lidt mere alligevel.


Læs mere