top

 

 Det er her historien begynder 

 LIVET ER EN GAVE 


 

Det er et mirakel hver gang

Livet er en gave - det ved alle nybagte forældre, og vi vil gerne fastholde dette første indtryk af jeres nye vidunder.

Newborn - det nye liv - er vores betegnelse for de billeder, som vi skaber inden for 10 dage fra fødslen - naturligvis hvis barnet fødes til termin. 

Vi vil naturligvis gerne have, at mor og barn er helt oven på igen efter fødslen. Når det så er sagt, så gælder det, at I får de bedste 'newborn'-billeder i løbet af den første uges tid - og her må far træde til. I skal blot komme i studiet, så skal vi nok klare resten.Det er vigtigt, at far er med, da en række billede involverer ham. Imens kan den nybagte mor slappe af med en kop te eller kaffe, og bare stå standby, indtil den lille ny skal have stillet sulten.  

Spørgsmål? I finder spørgsmål og svar på de meste nederst under galleriet.


I den spæde begyndelse er det lettere at få jeres barn til at sove på de ønskede tidspunkter under fotograferingen, og samtidig er det lettere at 'modellere' og posere den lille ny uden 'modstand'. 

Det er en unik mulighed for at bevare mindet om det lille mirakel, mens huden stadig er fin, ny og rynket. 

Vi ved at det er svært - især hvis det er den førstfødte - at finde tid og overskud til at få taget billeder. Vi skal nok sørge for at det bliver en god oplevelse i trygge rammer

Det er altid en god ide at besøge os i studiet før optagelsen og gerne i god tid, mens der stadig er godt med overskud, så vi kan høre, hvad I ønsker, samtidig med at vi forklarer jer, hvordan vi griber det an.

Vi afsætter ekstra tid til newborn-fotograferingen, hvor vi laver en række forskellige optagelser af barnet alene, sammen med mor, sammen med far og med begge forældre.

I er meget velkommen til at medbringe effekter som f.eks. 'den royale klud', dvs. bedstemødrenes strik eller andre personlige ting, som har betydning for jer.

Generelt gælder det at ‘less is more’, så undgå det store udstyrsstykke, da det let kan stjæle billedet fra den nye..

Hvis du drømmer om at få sovebilleder med din nyfødte, gælder det om at være hurtigt ude. 

Jo tidligere I kommer, jo bedre er chancerne for at få den lille til at sove. Efter den 10. dag bliver det sværere at lave de helt rigtige billeder med den lille. 

Det betyder naturligvis ikke at vi ikke kan tage billeder af den lille, men vi kan ikke garantere at vi kan lave sovebilleder.

.

Galleri

Billeder af kærlighed skabt med kærlig


 

Husk at booke tid til newborn-fotografering!

Da de fleste newborn-fotografering tager 3-4 timer, har vi været nødt til at begrænse antallet til maks. 2 pr. uge.

Vi tager således kun to ind pr. terminsuge, så det gælder om at få lavet en præbooking så tidlig som muligt. Når den lille er født, sender I en sms til os, og vi finder så en tid hurtigst muligt.


 

FAQ - hyppigt stillede spørgsmål

Hvad koster det?

Naturligvis et vigtig spørgsmål, som du kan finde svar på i vores prisliste. Du kan bestille brochuren med priser længere oppe på denne side ved at klikke på linket og udfylde formularen. 

Prisen afspejler således den tid vi bruger på dig i studiet og efterfølgende ved fremvisningen, når vi skal hjælpe dig med at finde det eller de rigtige billeder. Sessionprisen afhænger af om du vælger en newborn-optagelse alene eller som led i en gravid/newborn-pakke eller Mit Første År-pakke. 

 Du betaler herefter for dine billeder alt efter størrelse. Men det vigtigste spørgsmål er, hvad du får for dine penge. I skal vælge os på kvalitet og stil, der kendetegnende for os.

Hvor lang tid tager en optagelse?

Vi afsætter rigtig god tid til hver enkelt optagelse, så I kan nå at 'lande' og få en kop kaffe. Vi anbefaler at du vælger en dag, hvor du ikke har noget du skal nå umiddelbart efter optagelsen, da det ofte giver stress. Som udgangspunkt er koster en newborn-optagelse mere end en portrætoptagelse henset til at der typisk medgår 3-4 timer fra I kommer til billederne er i kassen. 

 Det betyder ikke, at det nødvendigvis tager altid tager den tid, men det er et væsentligt element for at skabe den ro, der er nødvendig for at skabe den slags billeder, som vi er eksponent for.

Jeg ved ikke, hvad jeg gerne vil. Hvad gør jeg?

Kom og besøg os i studiet. Som graviditetsoptagelser er newborn-optagelser et tillidsspørgsmål, og vi vil gerne have at du føler dig helt tryg, når du kommer med dit guld. 

 Derfor kan det for mange være betryggende at komme ind og tale med os ansigt til ansigt før newborn-optagelsen. 

Du får lejlighed til at stille de spørgsmål, som du måtte have, og vi kan fortælle dig nærmere om, hvordan vi gør og hvorfor vi gør som vi gør. 

 Tryghed giver ro i sindet, og er med til at sikre unikke billeder. Bemærk at det er bedst at ringe og lave en aftale, så vi har tid til at besvare alle dine spørgsmål. .

Hvor gammel skal den nyfødte være?

Vi har fastlagt en erfaringsbaseret grænse for newborn-fotograferinger, der siger inden den 10. dag og meget gerne tidligere. 

Og hvorfor det? 

Alene af den grund at det er lettere at skabe sovebilleder og posere den lille jo tidligere I kommer med hende/ham. Der kan naturligvis være undtagelser som f.eks. meget premature fødsler, indlæggelse i forlængelse af fødsel eller tilfælde hvor fødslen sættes i gang før tid f.eks. ved tvillinger. 

Vi ved godt, at det kan virke overvældende - især for førstegangsforældre - at skulle ud af hjemmet så tidligt. Her er det faderen, der skal træde i karakter og sørge for alt det praktiske med at få moder og barn til studiet. Så tager vi over, og vi skal nok sørge for at I alle tre får en god oplevelse.

Hvilken type newborn-billeder laver I?

Det spørgsmål besvares lettest ved at henvise dig til vores gallerier, hvor du kan se at vi er tilhængere af meget enkle og stærke billeder. Det er vigtigt at billederne rent fotografisk fremstår med karakter og respekt for mennesker, og derfor ser du ikke de store udstyrsstykker på vores billeder. Vi bruger få rekvisitter, der bidrager til billedets helhed.

Kan/skal vi være med på nogle af billederne?

Fokus er naturligvis på den lille ny, men vi anbefaler på det kraftigste at begge forældre er med og deltager. Vi ved godt at nybagte mødre ikke altid føler sig i kampform, men vær blot rolig, vi skal nok få jer til at fremstå, så I selv vil synes om det. 

Afhængig af den lille sovehjerte kan vi starte med de billeder, hvor forældrene er med, hvis lillegutten eller lillepigen er vågen, og når kræfterne er brugt op og mor har ammet så er vi klar til billeder med den lille alene. 

Som hovedregel anbefaler vi, at forældrene sætter sig til rette i sofaen og slapper af med en kop kaffe eller te, mens vi er i studiet med den lille. Det kan være sværere at få den lille til at sove, hvis han/hun kan mærke mors duft i nærheden.

Jeg tror kun, at jeg vil have lavet billeder af den lille alene!

Nybagte mødre føler sig næsten altid lagt fra bedste kampform, og derfor fravælger mange mødre at være med på billederne - en beslutning som mange senere fortryder. Vi ved godt at du ikke selv føler dig klar, men vi ved, hvor problemer ligger, så vi kan undgå fokus på disse områder. Glem at du helst ikke vil med på billederne, og kast dig ud i det. Når du ser billederne senere, vil du opdage, at de ømme punkter, som du troede, ville fylde på billederne, slet ikke ses. Det vigtigste er at få taget billederne - du kan jo altid efterfølgende fravælge dem.

Må storsøskende være med på et billede?

Ja, det er bestemt muligt og vi anbefaler det fordi det giver en række fantastiske billeder. Det er en god ide at have en person eller bedsteforældre, der kan passe på den nyfødtes søskende, når vi skal tage billeder af den nyfødte sammen med far og mor.

Hvad skal vi have med?

Vi tilbyder kaffe og te, men det er en god ide at medbringe mad og drikke til jer selv. Vi anbefaler at I begge har en sort t-shirt med og evt. begge en hvid skjorte. I skal desuden medbringe rigeligt med stofbleer til den lille. Derudover er der en række ting, som I skal overveje til jeres billeder: 1) Den 'royale klud' dvs. mormors/farmors hæklede tæppe. 2) Hjemmestrik som hue, vest eller lignede. 3) Tøjdyr af særlig betydning 4) Andre effekter som har speciel betydning for jer.

Hvordan booker jeg tid?

Du booker tid ved at give os et kald på 86 13 60 33, når du har din kalender foran dig. 

 HUSK at du skal præbooke en tid til newborn-optagelse, hvis du vil være sikker på at vi har tid til dig. 

 Vi er nødt til at begrænse antallet af newborn-optagelser til 2 pr. terminsuge.

Hvor foregår optagelsen?

Optagelsen foregår i studiet i Frederiks Allè 116 i Aarhus. Vi laver kun undtagelsesvis optagelser i private hjem, når der foreligger bydende omstændigheder for dette. Vi opnår det bedste resultat i kontrollerede omgivelser i studiet, hvor vi kan styre lyset, så vi får de resultater, som vi ved, du gerne vil have.

Hvordan foregår optagelsen?

Vi laver billeder både med den lille alene og sammen med hver af forældrene og sammen med begge forældrene. Vi kører typisk igennem en række faste opstillinger for at sikre at vi får fanget alle de forskellige scenarier, som vi af erfaring ved at forældre efterspørger. 

 De fleste nybagte forældre har ikke gjort sig helt klart hvad de rent faktisk ønsker, så derfor er det vores opgave at sikre, at vi fanger så meget som muligt. 

 Hvis den lille sover, når I får hende/ham ud af tøjet, starter vi med billeder af den lille alene. Her anbefaler vi, at forældrene sætter sig til rette i sofaen og slapper af med en kop kaffe eller te, mens vi er i studiet med den lille. 

Det kan være sværere at få den lille til at sove, hvis han/hun kan mærke mors duft i nærheden. 

 Når vi har lavet billeder med den lille, laver vi billeder med fader og barn, moder og barn og begge forældre med barnet. Hvis I har særlige ønsker, er det en rigtig god ide at tale med os på forhånd. Vi laver naturligvis med respekt for vores håndværk de billeder, som I ønsker.

Hvilket tøj skal den lille have på?

Intet tøj - stort set alle newborn-optagelser foregår med den lille nøgen. Vi bruger også stof, slør og wraps til at pakke den lille ind i. Hvis I har ting som f.eks. strikhuer, strikkede veste mv., som har særlig betydning, kan vi naturligvis bruge disse ting til at personliggøre jeres billeder. Mormors/farmors hjemmestrikkede tæpper aka 'Den Royale Klud' kan også være med til at gøre jeres billeder helt unikke.

Hvilket tøj skal vi have på/med?

Hovedreglen er, at jo mere enkelt tøjet, jo stærkere bliver billedet. Hvis du ser på et billede, der er 10 år gammelt, er tøjet ofte der første du bemærker (måske også frisurer og briller). Derfor betyder tøjet meget, og ensfarvet tøj uden striber, stjerner og store logoer giver et mere tidsløst billede. 

På billeder med sort baggrund anbefaler vi mørkere, ensfarvet tøj, da vi gerne vil have, at den lille bliver er det lyseste punkt i billedet. Sort, mørkeblåt eller -grønt o.l. eller jordfarver fungerer godt på billeder. 
Vi anbefaler at faderen har et sort t-shirt med (helt ren og enkel uden logo og tekst). Hvide skjorter eller t-shirts kan også bruges ved optagelse på hvid baggrund, hvis I ønsker helt lyse billeder.

 Personlige smykker med affektionsværdi er ok, men undgå tidstypiske smykker, der påkalder sig for megen opmærksomhed. Et tørklæde kan til tider være et fint supplement, og er du i tvivl, så er det bedre at medbringe lidt forskelligt. 

HOVEDREGLEN er altså Keep it simple. Hellere en helt enkelt sort t-shirt, end skovmandsskjorter og Barcelona-trøjer med Messi i guld henover brystet.

Bruger I rekvisitter?

Vi undgår helst, at de billeder vi tager bliver det store udstyrsstykke. Det vigtigste er jeres lille barn. Vi bruger enkle rekvisitter som f.eks. fade, skåle, kasser til at anbringe den lille i. 

Vi elsker at bruge søde tøjdyr. Vi bruger ikke rekvisitter for rekvisitternes skyld selv om det er meget på mode i visse kredse. Alt med måde fordi jeres billeder skal holde i mange år fremover. 

Når dette er sagt, er det naturligvis op til jer, hvis I ønsker at der skal anvendes nogle bestemte genstande som I selv medbringer, fordi det har særlig betydning for jer.

Hvordan vælger jeg billeder?

Efter du har fået taget dine billeder, laver vi en aftale om fremvisning i studiet.

Fremvisningen foregår som hovedregel en anden dag - typisk et par dage efter. Ingen regel uden undtagelse, så hvis der er tale om en hasteordre kan udvælgelsen naturligvis ske i forlængelse af optagelsen forudsat at vi aftaler det på forhånd. 

Grunden til ikke at vælge billeder samme dag som optagelsen er, at de fleste er godt trætte, når de har været i studiet, og det er derfor sund fornuft at komme en anden dag, når man er frisk og har et åbent sind. 

 Ved fremvisningen får I mulighed for selv at gennemse alle billederne, og udvælge jeres favoritter. Når I har været billederne igennem, får I al den rådgivning I har brug for for at træffe det rette valg. 

 Vi kan bedst rådgive dig, hvis du har en ide om, hvor dit billede skal hænge eller placeres. Erfaringen viser, at det fremmer valget af billedet i den rigtige størrelse, hvis du har forberedt dig ved at kigge lidt på væggene derhjemme eller hvis det er en gave, hos modtageren. 

Du kan også tage billeder af de mulige ophængssteder med din mobil, så vi kan danne os et indtryk af, hvor de skal hænge. Vær opmærksom på at vi ikke har fremvisninger om lørdagen.

Hvordan får jeg mit billede/mine billeder?

I studiet kan du se en række af de mulige præsentationsformer, som dit billede kan få. 

 Du kan vælge om du vil have dit billede monteret i en klassisk kvalitetsramme eller måske endda en kunstramme. Måske er du mere til det moderne enkle nordiske look, hvor vores Art Mount eller Air-produkter, som bare passer godt ind i stilrene hjem. 

 Du kan selvfølgelig også få dit billede uden montering, dvs. som print eller forstørrelse, så du kan montere det i egen ramme. I dette tilfælde anbefaler vi, at du lader os fuldklæbe det på syrefrit karton eller pvc. D

u har selvfølgelig også mulighed for at få dine billeder i en bog i fotografisk kvalitet. Du finder flere oplysninger om de forskellige muligheder og produkter i vores prisliste

Kan jeg få digitale filer?

Ja og nej. 

 Du kan få weboptimerede lavtopløselige udgaver af de billeder, som du køber i fysisk form. 

Disse billeder, som vi kalder facebookies, kan du frit bruge på Facebook, Instagram, på din computer, Iphone, Ipad osv. og du må gerne sende dem til tanten i Amerika. Facebookies er billeder, som er beregnet til digital visning, og det kan du frit gøre til private formål. 

Du har også mulighed for at købe facebookies af billeder, som du ikke har købt i fysisk form. De billeder, som du vælger - også facebookies - får nøjagtig samme behandling og retouchering, som skulle de have været printet i fuld størrelse - for os er der ingen forskel - kvaliteten kan ikke gradbøjes. 

 Du kan IKKE købe højtopløselige billeder til selvprint. Vi laver kvalitetsarbejde, og vil gerne sikre os, at det endelige resultat er i orden. 

Vi er stolte over at kunne levere et professionelt kvalitetsprodukt, der holder år efter år uden at farverne falmer osv. Langt den overvejende del af vores produktionen fra retouchering til print og montering foregå i huset, hvor vi kan sikre os, at vores kvalitetskrav overholdes. 

Kun i få tilfælde laves arbejde ude af huset, og kun af nøje udvalgte samarbejdspartnere. Vores billeder er vores navn, og vi kan derfor ikke leve med at vores billeder bliver printet i andet end den bedste kvalitet. Din fordel er, at du ved hvor du skal gå hen, hvis der skulle være noget galt med dit billede eller din montering. 

 Vi ved hvad vi laver. 

Der er ingen grund til at vælge os for derefter at gå ned til billigfotoshoppen og få billederne printet billigere end billigt. Det kan vi ikke lægge navn til. Tak fordi du har respekt for at vi har en holdning til det, vi laver.

Gemmer I billederne?

Ja, vi gemmer alle billeder og laver backup in duplo, så du har maksimal sikkerhed for at kunne få dit billede omleveret, hvis det skulle blive ødelagt. 

 Vi gemmer alle optagelser og ikke kun de billeder du køber. Hvis du kommer tilbage på et senere tidspunkt for at købe flere billeder, så skal billederne indlæses fra backup, og det tager vi et mindre gebyr for. Du betaler ikke for, at vi gemmer billederne i første omgang, og således kun hvis det er nødvendigt..

Bruger I mine billeder til udstilling?

Kun hvis du giver os lov - er det korte svar. Og hvis vi glemmer at spørge dig, må du meget gerne 'melde dig selv' :-). Alle de billeder, du ser i vores studie, her på vores website, på Facebook, Instagram osv. er billeder, som vores kunder har givet os lov til at bruge. Hvis du ikke giver os lov (udtrykkeligt og skriftligt), så bruger vi ikke dine billeder. Vi kalder det frigivelse, og du skal skrive under på en erklæring, hvoraf det fremgår, hvad billedet kan bruges til. Selv om fotografen altid ifølge dansk ret har ophavsretten til billederne, er det efter vores mening ikke ensbetydende med, at vi bare kan bruge billederne. Vi bruger derfor kun billeder ifølge oplyst samtykke. Du skal være opmærksom på at du for så vidt er anonym, da ingen billeder navngives med personnavne. Det betyder, at man ikke kan søge på dit navn og finde billeder med dig - i hvert fald ikke fra os. Alle vores billeder er forsynet med et sessionnr. og et løbenummer, og det er således at anonymt for søgemaskiner. Hvis du tager dig selv på et billede på vores Facebook-side, vil det nok være så som så med anonymiteten :-).

HVem har ophavsrettej til mine billeder?

Ophavsretten tilhører ifølge dansk ret altid fotografen, for så vidt angår fotografier. Man kan ikke overdrage ophavsretten, men alene brugsretten. Man kan således hverken som privat- eller erhvervskunde kræve at få ophavsretten overdraget.