top

 

VI FANGER DET UDTRYK, DER GØR INDTRYK

KARISMATISKE PORTRÆTTER


 

Hvad søger du?

Du har fundet det! Vi skaber dit portræt

Portræt dækker over mange aldre - fra små børn til ældre mennesker - fra enkeltportrætter til det store familiebillede. Vi vil gerne vise dig det hele lige her. Derfor skal du kigge lidt nærmere på vores gallerier længere nede på side, hvor du finder eksempler på lige netop den type portræt, du søger.


IØJNEFALDENDE PORTRÆTTER?

GØR DET TIDSLØST - GØR DET ENKELT.


Portrætfotografi i en nøddeskal er kunsten at indfange et pludseligt blik og fastholde det for altid. 

 Hvor maleren kan arbejde i ugevis på at skabe et enkelt maleri, må fotografen fastfryse alle de samme elementer på en brøkdel af et sekund.

 Evnen til at forudsige og fange netop et øjeblik, en bevægelse eller en sindsstemning er en kunst i sig selv. 

 Mens resultatet kan være et kunstværk, er udførelsen håndværk. At indfange det magiske øjeblik er essensen af portrætfotografi.


Ja, tak - det lyder alt sammen fint nok, men hvad nytter det, når jeg altid ser dum ud på billeder, når nu jeg ikke er fotogen, når jeg nu ikke bryder mig om at få taget billeder, når der ikke findes et eneste godt billede af mig, osv. osv. 

 Jo, da - vi har hørt alle indvendingerne - hundredevis af gange, og vi gentager lige, at vi ikke desto mindre kan lave et godt portræt af dig - ikke bare et vi synes er godt, men mere relevant et portræt, som du selv synes er godt, et portræt, hvor du ser ud, som du gerne vil opfattes af andre. 

 Og det er med garanti. Ellers skal du ikke betale en krone!

Magiske øjeblikke - for altid


  Galleri 

Et skønsomt udvalg af portrætter på tværs af genre og alder.

Du finder gallerier opdelt efter alder/portrætgenre længere nede på denne side her


  GENRE-OPDELTE GALLERIER

Hvis du søger inspiration inden for en bestemt genre eller aldersgruppe, har vi forsøgt at lave en række målrettede gallerier.

Baby
Fra 14 dage til 14 mdr.

De helt små
Børn fra ca. 14 mdr. til 6 år.

De lidt større
Børn fra ca. 6 år til ca. 15 år.

Teens & inbetweens
 Unge fra 16 -2x.

Søskende

Børn, unge og voksne i alle aldre.

Familie & generation

Fra 0 til 100+.

Voksenportræt

Fra ca.  17 år og op.

Senior

65+.

Kærester

Kærlighed kender ingen alder.

Soulmates

Kærester med kant.

Location

I byen eller i naturen

Tema

Tematiske billeder


 

 

FAQ - hyppigt stillede spørgsmål

Hvad koster det?

Naturligvis et vigtig spørgsmål, som du kan finde svar på i vores prisliste. Du kan bestille brochuren med priser længere oppe på denne side ved at klikke på linket og udfylde formularen.

Som udgangspunkt er koster de fleste portrætoptagelser i studiet kr. 500,-. Dette dækker den tid vi bruger på dig i studiet og ved fremvisningen, når vi skal hjælpe dig med at finde det eller de rigtige billeder. Du betaler herefter for dine billeder alt efter størrelse.

Men det vigtigste spørgsmål er, hvad du får for dine penge. I skal vælge os på kvalitet og stil, der kendetegnende for os.

Jeg er ikke god på billeder!

Vi ville være rige, hvis vi blot fik en krone for hver gang vi hørte denne bemærkning eller de mange variationer, der findes over dette tema. 

 Bare rolig - det er det vi kan: - vi får dig til at se godt ud på billedet. - vi får dig til at se ud, som du gerne vil ses. 

 Og kan vi ikke skabe et billede, som du synes om, betaler du ikke en krone. 

Det eneste vi kræver af dig, er at du lytter til det vi siger og gør som vi beder dig om. Hemmeligheden er 'mindful' fotografi eller empatisk fotografi. 

Ingen er født fotogene, nogle er mere udadvendte end andre og har lettere ved at finde en passende grimasse. Men det er lige netop grimassen vi vil undgå. 

Vi vil fange den rigtige dig. Og tro os, det er ikke atomfysik, når man ved, hvad man gør. 

 Prøv at checke billederne i vores gallerier. Vi laver meget forskelligt med mennesker i alle aldre og uanset alder og køn er der en fællesnævner, der binder det hele sammen. 

 De ser alle ud som de er godt tilpas, som om de er herre over situationen. Vi betegner dette som 'velfølelse', og når du oplever denne velfølelse, bliver dit portræt godt. Præcist som det du altid har drømt om. Den rigtige dig.

Jeg har svært ved at skabe mig et overblik! Hvad gør jeg?

Vi ved godt at det kan være svært at få overblik over alle faser, hvis du ikke kender til vores verden, men du er velkommen til at ringe til os eller besøge os i studiet. 

Vi har lavet en lille film, der forklarer dig forløbet fra start til slut. 

Hvis du ikke kan finde svar på et spørgsmål, er du velkommen til at ringe eller skrive til os.

Hvordan bestiller jeg tid?

Du booker tid ved at give os et kald på 86 13 60 33, når du har din kalender foran dig. Så finder vi en tid, der passer til dig, alt efter hvilken type optagelse, der er tale om. Vær opmærksom på at vi kan være i gang med optagelse, og du kan så indtale en besked og oplyse dit nummer, så ringer vi tilbage hurtigst muligt.

 Du kan også sende os en mail med et par mulige datoer og et kontaktnummer, så ringer vi til dig.

Vi har valgt ikke at have online-booking, fordi det er vigtigt at vi hører hvad det er du gerne vil have. For at kunne rådgive dig bedst muligt stiller vi dig en række spørgsmål. 

 Vær opmærksom på at vi anbefaler, at optagelser med små og mindre børn sker om formiddagen, før for mange indtryk går ind i de små hoveder. 

Unge mennesker fra 15-16 kan lettere gå om eftermiddagen, hvis de ikke er totalt smadret efter skoletid.

Hvor foregår optagelsen?

Optagelsen foregår i studiet i Frederiks Allè 116 i Aarhus eller på en nærmere aftalt location, hvis I skal have lavet optagelse i naturen.

Hvordan foregår optagelsen?

Under normale omstændigheder laver vi en serie optagelser med hver enkelt person - alene i studiet -, før vi laver familie- eller søskendebilleder. 

Det gør vi for at vi kan få en fornemmelse af hver enkelt person og den enkelte kan fortælle os, hvis der er særlige forhold, som man ikke nødvendigvis ønsker andre skal vide. 

 Det er altid lettere at vise en person ad gangen hvordan man skal posere osv., hvis man har dem på tomandshånd. Når vi efterfølgende tager fællesbilleder, ved den enkelte, hvad han eller hun skal gøre, hvilket sikrer, at vi får et billede, hvor alle ser godt ud.

Hvad med de helt små børn, er der særlige ting jeg skal være opmærksom på?

Afhængig af alder er der en lang række ting, der er medvirkende til at gøre optagelsen til en god oplevelse for både børn og forældre. 

Det er vigtigt at man finder et tidspunkt, der passer ind i de smås sovemønster og generelt er succeschancen betydeligt større jo tidligere på dagen optagelsen finder sted. 

- Husk at vi ikke er manden og damen, eller fotografen, men ganske enkelt Lærke og Michael. 

- Børn har lettere ved at fatte tillid til andre, hvis forældrene agerer som om de kender de 'fremmede'. 

- Lad være med at love belønninger på forhånd. Hvis de små skal bestikkes, så lad os gøre det. 

- Sæt jer roligt ned i sofaen og få en kop kaffe. 

- Vis børnene I er der og ikke går nogen steder (men lad være med at sige 'mor går ingen steder'). 

Vi forsøger at lege børnene ind i studiet (uden forældre), fordi vi på den måde får børnene uden forældrefilter. Lad være med at blive utålmodige. Nogen gange tager det lidt længere tid.

Hvis der er noget dit barn ikke må få som 'bestikkelse' enten af princip eller af helbredsmæssige årsager, så medbring venligst selv bestikkelse.

Mit barn har særlige behov. Er der grund til bekymring?

Det er meget vigtigt, at du som forældre på forhånd oplyser os om evt. lidelser eller diagnoser, så vi kan tage højde for situationer, som kan påvirke barnet i uheldig retning. 

Vi har stor erfaring med håndtering af små børn - også børn med alvorlige diagnoser, men vi kender af gode grunde ikke alle forhold, hvorfor du skal oplyse om evt. ting eller forhold, der kunne skræmme eller skabe ubehag for dit barn. Det er os magtpåliggende at alle får en god oplevelse, og undertiden kan det være nødvendigt at lave en ny aftale om optagelse, hvis et barn med særlige behov kræver mere tid eller som andre børn kan have det, har en dårlig dag. Du betaler ikke for en ekstra session i dette tilfælde.

Hvor lang tid tager en optagelse?

Vi afsætter rigtig god tid til hver enkelt optagelse, så I kan nå at 'lande' og få en kop kaffe. Vi anbefaler at du vælger en dag, hvor du ikke har noget du skal nå umiddelbart efter optagelsen, da det ofte giver stress. 

Vi arbejder med 1½ times session for nogle enkeltportræt og familieoptagelser. 

Det betyder ikke, at det nødvendigvis tager 1½ time. Hyppigt er det sådan med børn, at de lige skal blødes op, før de er klar til at gå i studiet, og så er det rart, at der ikke står nogle andre og tripper.

Hvilket tøj skal vi have på?

Hovedreglen er, at jo mere enkelt tøjet, jo stærkere bliver billedet. Hvis du ser på et billede, der er 10 år gammelt, er tøjet ofte der første du bemærker (måske også frisurer og briller). 

Derfor betyder tøjet meget, og ensfarvet tøj uden striber, stjerner og store logoer giver et mere tidsløst billede. 

Vi anbefaler mørkere ensfarvet tøj, da vi gerne vil have, at ansigtet er det lyseste punkt i billedet. 

Sort, mørkeblåt eller -grønt o.l. eller jordfarver fungerer godt på billeder. 

 Personlige smykker med affektionsværdi er ok, men undgå tidstypiske smykker, der påkalder sig for megen opmærksomhed. Et tørklæde kan til tider være et fint supplement, og er du i tvivl, så er det bedre at medbringe lidt forskelligt. 

HOVEDREGLEN er altså Keep it simple. Hellere en helt enkelt sort t-shirt, end skovmandsskjorter og Barcelona-trøjer med Messi i guld henover brystet. 

 Når du skal have lavet familie eller gruppeoptagelser, er det vigtigt at koordinere tøjvalget, så ikke en person møder op i en skriggul t-shirt, mens resten har afdæmpede mørke trøjer på. 

Generelt gælder det endvidere at strik gør sig godt på billeder, da det giver en fornemmelse af stoffelighed, som giver betragteren lyst til at række ind i billedet. Modsat kan den hvide nylonskjorte næsten have en teflon-agtig effekt.

Hvordan vælger jeg billeder?

Efter du har fået taget dine billeder, laver vi en aftale om fremvisning i studiet.Fremvisningen foregår som hovedregel en anden dag - typisk et par dage efter.

Ingen regel uden undtagelse, så hvis der er tale om en hasteordre kan udvælgelsen naturligvis ske i forlængelse af optagelsen forudsat at vi aftaler det på forhånd.

Grunden til ikke at vælge billeder samme dag som optagelsen er, at de fleste er godt trætte, når de har været i studiet, og det er derfor sund fornuft at komme en anden dag, når man er frisk og har et åbent sind. 

 Ved fremvisningen får I mulighed for selv at gennemse alle billederne, og udvælge jeres favoritter. Når I har været billederne igennem, får I al den rådgivning I har brug for for at træffe det rette valg. 

Vi kan bedst rådgive dig, hvis du har en ide om, hvor dit billede skal hænge eller placeres. Erfaringen viser, at det fremmer valget af billedet i den rigtige størrelse, hvis du har forberedt dig ved at kigge lidt på væggene derhjemme eller hvis det er en gave, hos modtageren. Du kan også tage billeder af de mulige ophængssteder med din mobil, så vi kan danne os et indtryk af, hvor de skal hænge. 

Vær opmærksom på at vi ikke har fremvisninger om lørdagen.

Hvorfor kan jeg ikke se billederne på nettet?

Vi lavede for år tilbage fremvisninger på vores website, men gør det ikke længere - heller ikke undtagelsesvis. 

Det skyldes to faktorer. 

For det første tager relativt langt tid at klargøre og uploade et galleri, laver adgangskoder og fremsende disse til kunden. Vi brugte oftest uforholdsmæssigt lang tid på at rådgive folk på telefonen, når de gik i stå eller ikke kunne finde ud af tilgå galleriet. Og som bekendt er tid penge, og vi har altid bestræbt os på at levere de bedst mulige produkter til den rigtige pris, og som i alle andre sammenhænge er der kun en til at betale for forbrugt tid. 

 For det andet oplevede vi gang på gang, at vores kunder ikke kunne se skoven for bare træer, eller sagt med andre ord, så var der for mange gode billeder til at de kunne træffe et kvalificeret valg. 

 Vi er af den overbevisning, at når du ser dine billeder på en kalibreret skærm i vores studie, hvor farver og kontrast står bedst muligt og du har hjælp lige ved hånden, når du skal vælge mellem to billeder på nogle få nuancer, så træffer du det rigtige valg, som du bliver glad for i længden.

Vi kan samtidig rådgive dig om valget mellem farve, sort/hvid eller toning, valg af ramme eller anden monteringsform.

Farve eller sort/hvid - jeg er i tvivl?

Det behøver du ikke at være. Alle billeder bliver skudt i farve, men du kan altid få dem i sort/hvid eller en toning. 

Når du er inde til fremvisning, kan vi simulere en sort/hvid, så du får et indtryk af hvordan et givet billede vil se ud i sort/hvid. Når vi siger 'simulere', så gør vi det fordi kunsten at lave en ægte sort/hvid med et fuldt tonalt forløb, er den proces, der tager tid.

Hvor stort skal mit billede være?

Det skal have den rette størrelse! Og hvad er så den rette størrelse? Ja, det afhænger af flere faktorer. 

De vigtigste er hvor mange personer, der er på billedet og hvor det skal hænge. Hvis der er flere personer på et billede, skal det alt andet lige være større end hvis der kun er en person på billedet for at få en god oplevelse af de enkelte personer. 

Hvis man har et billede i fuldkropshøjde, skal det være større end hvis der laves en tæt beskæring om overkrop og ansigter. 

Hvis du ved hvor billedet skal hænge, har du også en ide om hvad den omtrentelige betragtningsafstand er. Hvis billedet hænger ved f.eks. et lille spise bord i køkkenet i en afstand på 50cm, behøver det ikke være så stort, da man sidder ganske tæt på billedet. 

Hvis billedet hænger i en stue, hvor betragtningsafstand typisk er 3-4 meter, skal det være en  del større for ikke at forsvinde. 

Du kan gøre dig lidt forarbejde ved at prøve at sætte et stykke karton eller lignende op i den størrelse, som du tror er rigtigt. Stil dig så på afstand og forestil dig om du ville få fornøjelse af billedet i en sådan størrelse. 

Billedet skal naturligvis også passe ind i indretningen. Et lille billede kan næsten drukne og forsvinde på en stor væg, mens et for stor billede kan virke presset på en given væg. 

Hvis du er i tvivl, så tag et billede med din mobil vinkelret på den eller de vægge, som du tænker kunne være muligheder. Sørg for at være så lige på væggen, og hav alt med fra gulv til loft. Hvis der findes en eller anden genstand, f.eks. en reol eller et bord, så mål længden på dette. Du kan så sende billedet til os, så kan vi vise dig, hvordan et billede i en given størrelse, vil se ud på den pågældende væg. .

Kan I gøre noget ved dagens knop?

Når du har valgt dit billede eller billeder, bliver de behandlet efter alle kunstens regler, det der med et fagord kaldes retouchering. 

Vi retoucherer altid meget nænsomt og på en naturtromåde, så du får ikke plastikhud eller bliver oversoftet hos os. Vi arbejder efter princippet, at hvis noget ikke er blivende og forsvinder igen om 14 dage, så fjerner vi det. 

Der kan dog være andre ting som f.eks. ar, misfarvninger, blodsprængninger, cellulitis, jordbær, som du ønsker enten skal fjernes eller dæmpes. 

Du skal bare gøre os opmærksom på, hvis du har noget, som fylder meget for dig. Vi skal for en god ordens skyld gøre opmærksom på at fordi noget er teknisk muligt er det ikke ensbetydende med det sker af sig selv. 

Du skal således selv spørge om det er muligt og bede os om at gøre det. I det omfang at retoucheringen ligger ud over vores normale retouchering beregner vi os et gebyr for dette. 

Du er altid velkommen til at spørge os, hvis du har særlige ønsker og det kan være en rigtig god ide at gøre os opmærksom på forhold som fylder meget i dit sind før optagelsen, så vi kan tage højde for det fra starten. 

Men lad være med at bekymre dig: vi ved godt at alle er forfængelige og gerne vil se godt ud på billederne, og det skal vi nok sørge for.

Hvordan får jeg mit billede?

I studiet kan du se en række af de mulige præsentationsformer, som dit billede kan få. 

 Du kan vælge om du vil have dit billede monteret i en klassisk kvalitetsramme eller måske endda en kunstramme. 

Måske er du mere til det moderne enkle nordiske look, hvor vores Art Mount eller Air-produkter, som bare passer godt ind i stilrene hjem. 

Du kan selvfølgelig også få dit billede uden montering, dvs. som print eller forstørrelse, så du kan montere det i egen ramme. I dette tilfælde anbefaler vi, at du lader os fuldklæbe det på syrefrit karton eller pvc. 

Du har selvfølgelig også mulighed for at få dine billeder i en bog i fotografisk kvalitet. 

 Du finder flere oplysninger om de forskellige muligheder og produkter i vores prisliste.

Kan jeg få digitale filer?

Ja og nej. 

Du kan få weboptimerede lavtopløselige udgaver af de billeder, som du køber i fysisk form. Disse billeder, som vi kalder facebookies, kan du frit bruge på Facebook, Instagram, på din computer, Iphone, Ipad osv. og du må gerne sende dem til tanten i Amerika. 

Facebookies er billeder, som er beregnet til digital visning, og det kan du frit gøre til private formål. Du har også mulighed for at købe facebookies af billeder, som du ikke har købt i fysisk form. De billeder, som du vælger - også facebookies - får nøjagtig samme behandling og retouchering, som skulle de have været printet i fuld størrelse - for os er der ingen forskel - kvaliteten kan ikke gradbøjes.

Du kan ikke købe højtopløselige billeder til selvprint. 

Vi laver kvalitetsarbejde, og vil gerne sikre os, at det endelige resultat er i orden. Vi er stolte over at kunne levere et professionelt kvalitetsprodukt, der holder år efter år uden at farverne falmer osv. 

Langt den overvejende del af vores produktionen fra retouchering til print og montering foregå i huset, hvor vi kan sikre os, at vores kvalitetskrav overholdes. Kun i få tilfælde laves arbejde ude af huset, og kun af nøje udvalgte samarbejdspartnere. 

Vores billeder er vores navn, og vi kan derfor ikke leve med at vores billeder bliver printet i andet end den bedste kvalitet. Din fordel er, at du ved hvor du skal gå hen, hvis der skulle være noget galt med dit billede eller din montering. 

Vi ved hvad vi laver. Der er ingen grund til at vælge os for derefter at gå ned til billigfotoshoppen og få billederne printet billigere end billigt. Det kan vi ikke lægge navn til.

Tak fordi du har respekt for at vi har en holdning til det, vi laver.

Gemmer I billederne?

Ja, vi gemmer alle billeder og laver backup in duplo, så du har maksimal sikkerhed for at kunne få dit billede omleveret, hvis det skulle blive ødelagt. 

Vi gemmer alle optagelser og ikke kun de billeder du køber. 

 Hvis du kommer tilbage på et senere tidspunkt for at købe flere billeder, så skal billederne indlæses fra backup, og det tager vi et mindre gebyr for. Du betaler ikke for, at vi gemmer billederne i første omgang, og således kun hvis det er nødvendigt.

Jeg har nogle særlige ønsker. Kan I klare det?

Langt de fleste ønsker, kan opfyldes. Vi kan hjælpe dig med at 'skære' din ide til, så den kan lade sig gøre inden for et rimeligt budget. Men hvis penge ikke er noget spørgsmål, kan vi klare det meste ;-)

Når det er sagt, så kan vi lige så godt afsløre at vi ikke laver sort/hvid billeder med en farvet rød rose og den slags popsmarte løsninger. Vi laver heller ikke sort/hvid afmasket (som det hedder i fagsprog), dvs. billeder som toner ud i hvidt mod kanten, hvilket var meget populært i 70'erne.

Stil os en udfordring, så skal vi gøre vores yderste for at realisere den. Kig lidt i vores gallerier og lad dig inspirere. De fleste drømme kan realiseres omend med lidt tilpasning.

Bruger I mine billeder til udstilling?

Kun hvis du giver os lov - er det korte svar. Og hvis vi glemmer at spørge dig, må du meget gerne 'melde dig selv' :-).

Alle de billeder, du ser i vores studie, her på vores website, på Facebook, Instagram osv. er billeder, som vores kunder har givet os lov til at bruge. 

Hvis du ikke giver os lov (udtrykkeligt og skriftligt), så bruger vi ikke dine billeder. Vi kalder det frigivelse, og du skal skrive under på en erklæring, hvoraf det fremgår, hvad billedet kan bruges til.

Selv om fotografen altid ifølge dansk ret har ophavsretten til billederne, er det efter vores mening ikke ensbetydende med, at vi bare kan bruge billederne. 

 Vi bruger derfor kun billeder ifølge oplyst samtykke. Du skal være opmærksom på at du for så vidt er anonym, da ingen billeder navngives med personnavne. Det betyder, at man ikke kan søge på dit navn og finde billeder med dig - i hvert fald ikke fra os. Alle vores billeder er forsynet med et sessionnr. og et løbenummer, og det er således at anonymt for søgemaskiner. Hvis du tager dig selv på et billede på vores Facebook-side, vil det nok være så som så med anonymiteten :-)

Hvem har ophavsretten til mine billeder?

Ophavsretten tilhører ifølge dansk ret altid fotografen, for så vidt angår fotografier. Man kan ikke overdrage ophavsretten, men alene brugsretten. Man kan således hverken som privat- eller erhvervskunde kræve at få ophavsretten overdraget.

Hvor lang er leveringstiden?

Vi laver altid selv fra optagelse over retouchering og print til montering. Vi bestræber os altid på at levere så hurtig som muligt. 

Samtidig forsøger vi - som led i at holde omkostningerne nede til gavn for vore kunder - at tilrettelægge vores produktion så hensigtsmæssigt som muligt. Det betyder bl.a. at vi printer på bestemte dage for at udnytte tiden optimalt. 

Endvidere samler vi bestillinger på rammer, som leveres af eksterne samarbejdspartnere for at begrænse fragtomkostningerne. Såfremt du har brug for et billede til en bestemt dato, er det vigtig at du klart gør opmærksom på dette på bestillingstidspunktet. 

Hvis en opgave kræves kørt igennem som en hasteopgave, vil der blive pålagt et hastegebyr, som du i givet fald vil blive oplyst om. 

Vores normale leveringstid er 1-2 uger, men i højsæsonnen op til jul, ved påske og op til sommerferien, kan der være længere leveringstid. En ting du kan være sikker på er, at du får besked, så snart dine billeder er klar.